background-decoration-left
background-decoration-right

Brouwerij

Microbrouwerij

Het recept dat we nu hebben is ons natuurlijk niet in de schoot geworpen. Vandaar dat we eerst als hobbybrouwerij zijn begonnen om kleinschalig te testen wat naar onze smaak een uitstekend bier zou kunnen worden.

We zijn enkele jaren geleden begonnen met alles manueel te brouwen in ketels van ongeveer 50 liter. We hebben zelf enkele recepten in elkaar gestoken en als dit in de smaak viel, zijn we hier op verder gegaan. Naarmate we langer bezig waren, en dus meer ervaring opdeden, wisten we welke ingrediënten er moesten aangepast worden om ons bier nog meer naar onzer eigen smaak aan te passen. Bij de aanschaf van onze brouwmachine -de Braumeister- konden we zelfs twee recepten tegelijk brouwen, waarvan één met de hand. Zo hebben we in het begin twee recepten aan het volk laten proeven met name ‘Soorske’ en ‘Bohemel’. ‘Soorske’ viel meer in de smaak en het recept werd nog meermaals aangepast om het de volle, unieke smaak te geven waarover het nu beschikt.

Op heden werken we nog regelmatig met enkele kleinere brouwideeën, om op deze manier in de toekomst nog enkele andere, unieke bieren te kunnen produceren. Alvorens we grootschalig beginnen te brouwen testen we dus eerst alles in onze microbrouwerij. Pas als het recept voor ons volledig klopt gaan we grotere volumes brouwen, zodat we altijd een goed afgewerkt product aan de man kunnen brengen, en eenieder kan meegenieten van ons resultaat.