background-decoration-left
background-decoration-right

Home

Welkom

We zijn blij jullie te mogen verwelkomen op de site van brouwerij Savio. Bij deze voorzien we u graag van een woordje uitleg over onszelf en onze bieren. Brouwerij Savio is een kleine brouwerij met grote ambities. Onze brouwerij bestaat uit een groep toegewijde kameraden, met een hartstocht voor bierdrinken en -proeven.

Vanuit onze gezamenlijke interesse werden we steeds meer gepassioneerd door de uitstekende Belgische bieren. Op een heuglijke dag kwamen we tot de conclusie dat ons dorp, het Limburgse Helchteren, een plaats in de Belgische bierwereld verdient. In navolging van deze openbaring -én na een uitgebreid proces van intense research- besloten we de uitdaging aan te gaan en ons eerste tonnetje bier te brouwen, wat onthaald werd met groot enthousiasme. We doopten dit eerste vat gerstenat met de naam ‘Soorske’.

Aanvankelijk verliep het brouwen zélf met vallen en opstaan, maar door trial and error is Brouwerij Savio geëvolueerd van een ietwat amateuristische hobbybrouwerij (we zijn eerlijk), naar een fiere brouwerij met een hoog gehalte aan kennis, ervaring en toewijding.

Het hoeft niet gezegd te worden dat we zéér tevreden zijn met ons huidig recept en resultaat van ons kwaliteitsbier ‘Soorske’. Na de vele uitstekende commentaren van kennissen, vrienden en medebrouwers besloten we om met dit bier verder te gaan en op grote schaal te brouwen zodat iedereen kan meegenieten van dit heerlijk gerstenat.

Hopelijk kan ‘Soorske’ u bevallen en deelt u ons enthousiasme. Kortom: Laat het smaken!